Onze werkwijze
Fase 1
Bij binnenkomst maken we een foto om vast te leggen hoe een commode of kast eraan toe was. Leuk voor ons archief van ‘voor’ en ‘na’ foto’s.
Fase 2
Vervolgens lopen we de commode of kast helemaal na op constructieve gebreken, bijvoorbeeld loszittende onderdelen, gaten, klemmende deurtjes, bodems die loszitten en wat dies meer zij.
Fase 3
Daarna maken we in het geval van oude commodes een plan hoe we hem kunnen verhogen. Vaak zijn oudere commodes aan de lage kant. Hierbij komen altijd de overwegingen kijken of de commode er mooier van wordt en of de commode veilig verhoogd kan worden. Wij kiezen er meestal voor om het gebruikersgemak te vergroten en om dus de commode te verhogen.
Fase 4
Na alle constructieve werkzaamheden, wordt de commode of kast ontvet en geschuurd.
Soms moeten er nieuwe gaten geboord worden om te zorgen dat er andere knoppen geplaatst kunnen worden.
Fase 5
En dan komt natuurlijk het leukste: verven! Eerst een laag grondverf die de uiteindelijke kleur benadert. Vervolgens (met tussendoor licht opschuren) twee lagen lak. Dit kan hoog- of zijdeglans zijn of semi-mat. Een enkele keer vernissen we de commode of kast nog om hem extra te beschermen.
Fase 6
De laatste stap is foto’s maken. Misschien vinden we dit nog wel de allerleukste fase. Alles komt nu bij elkaar: kleur, knop, hoogte en uiteindelijke finish
De Kastjesdokter draagt bij aan de circulaire economie door middel van upcycling. Upcycling houdt in dat materiaal opnieuw gebruikt wordt, waarbij de (toegevoegde) waarde van het product groter wordt. Bijvoorbeeld zoals in ons geval: hergebruik van oude meubels. Upcycling blaast restmateriaal nieuw leven in.
Wij gebruiken uitsluitend verf op waterbasis. Dat is beter voor het milieu en voor u als gebruiker. Zeker de meubels bestemd voor baby’s vragen erom met watergedragen verf behandeld te worden.